2013. május 10., péntek

Diákönkormányzat napja – Témanap a Határtalanul! pályázatban

Délben kezdődött a diáknap. Mivel többen nagyon érdekesnek és hasznosnak tartották az erdélyi kirándulásunkat, úgy gondoltuk, hogy meghirdetjük mindenkinek, hogy a diáknapon megmutatjuk még egyszer minden érdeklődőnek a képeket és a projektnaplókat. Meg is kaptuk a 7-es tantermet, hogy bemutassuk a dokumentumainkat, és akár élőszóval is elmeséljük, hogy milyen szép helyen jártunk.
Megtelt a terem. Battyányi József tanár úr elmondta, hogy miért fontos az iskolának egy ilyen testvériskolai kacsolat, Barna Bernadett tanárnő levetítette a fotókat, projektnaplókat, Hegedűs Éva tanárnő a kulturális értékekről beszélt. Aztán mi is elmondtuk, hogy mit láttunk, hogy milyen kedvesek az ottani magyarok, és milyen fantasztikusan szép a táj. Azt is elmeséltük, hogy Árpi bácsi sofőrünk erélyességének köszönhetően rekord idő alatt értünk haza, de ennek most olyan nagyon nem örültünk.
Többen közülünk először lépték át a határt, de volt olyan is, aki járt már Marosvásárhelyen, de csak épp annál a háznál, ahol dolgozott, a várost nem tudta megnézni.

Tervezgettük a jövő évi utat, és fogadkoztunk, hogy elmegyünk megint.