2013. május 9., csütörtök

Határtalanul! program zárása

Az 5. óra után újra összegyűltünk a 7-es teremben. Eljött az igazgató úr, a tagozatvezetőnk, szakmai és közismereti tanárok. 3 órát kaptunk a bemutatókra.
Barna Bernadett tanárnő mutatta be interaktív táblán, hogy milyen a marosvásárhelyi iskola, milyen szép helyeken jártunk, és mit festettünk.

Nagyon jól esett, hogy dicsérte a munkánkat. Még a projektnaplóinkat is beszkennelte, és kivetítette. Nagyon jó érzés volt felidézni az emlékeket, újra látni a fotókon azokat a gyönyörű tájakat és a barátainkat.

Jó volt az is, hogy nem csak olyanok jöttek a beszámolóra, akik kint voltak, hanem eljött pár barát, barátnő is. Elcsodálkoztak azon, amit láttak. Nem hittek nekünk, de a képek magukért beszéltek. Még mindig volt, aki megkérdezte, hogy tényleg beszélnek ott magyarul? Ez már bosszantó volt: olyan nehéz elhinni? Elmeséltük, hogy amikor egyikőnk megkérdezte egy marosvásárhelyi diáktól, hogy ti tényleg tudtok magyarul, akkor az a fiú azt felelte, hogy miért ne tudnának, hiszen ők magyarok. Ilyenkor látszik, milyen hasznos egy ilyen utazás!