2013. április 7., vasárnap

TRILAK Gyár

Az iskolából csak páran kísérhettük a vendégeket Pestre. Reggel 7-kor várt minket a busz az iskola előtt. Az előző esti városnézés után a hűvös esőn ébredeztünk. Megállás nélkül repültünk az autópályán Budapest felé. Szinte mire felébredtünk, ott voltunk.
Izgultunk, hogy el ne mossa az eső a Várbeli sétánkat, de nagyon nagy szerencsénk volt: Battyányi tanár úr minden szépet meg tudott nekünk mutatni. 

Az erdélyiek még egyáltalán nem voltak Budapesten, közülünk is volt, aki még nem volt, de a Várban még senki sem járt. Tátottuk is a szánkat, hogy ez is Magyarországon van! Minden olyan volt, mint a tv-ben: a Duna, az Országház, a Mátyás templom, a halász bástya. Azt se tudtuk, merre nézzünk.

Aztán bementünk a gyárba.
Először nagyon finom ebédet kaptunk, aztán megnéztük, hogyan készülnek a festékek, egy kiállítást arról, hogy milyen festékeik vannak, és azokkal milyen érdekes dolgokat lehet festeni. Még ki is próbálhattunk párat.
Egy másik teremben azokról a helyekről voltak fotók, ahol különleges eljárással festettek a cég termékeivel. Meglepődtünk, amikor megláttuk Battyányi tanár urat és a társainkat több képen is óriási freskók mellett. Nagyon büszkék voltunk rájuk.