2013. április 9., kedd

Tettye

Reggel 8-kor találkoztunk az iskolában. A vásárhelyiek megint valami nagyon szép helyen voltak: Hegedűs tanárnő este felvitte őket a Tettyére.

Lenéztek a Havi-hegyről a városra. Mesélték, hogy micsoda panorámát láttak.

Sajnáltuk, hogy nem mentünk velük, de mi már nagyon fáradtak voltunk. Most jobban bírták az erdélyiek. Egyikük büszkélkedett, hogy ő azért bírta az esti hegyi menetet, mert székely. Azt is mesélték, hogy beálltak focizni a játszótéri focipályán, és kikaptak a pécsiektől. Ezt nem értették, hogy lehetett. Nagyon kellettünk volna erősítésnek. Elalvás előtt nem kellett mesét olvasni senkinek.


A folyosón befejeztük a márványozást, aztán lementünk a műhelybe, hogy mindannyian gyakorolhassuk azt a díszítő festést, amit a festékgyárban láttunk. Éreztük, hogy megint nem lesz könnyű a feladatunk. Még rusztikus párkányzatokat is aranyozhattunk. Pedig ezt nem csinálhatja akárki!

Munka után kisétáltunk a Kodály Központba, megmutattuk a Tudásközpontot és a Zsolnay-negyedben a gyönyörű kerámiákat a kertben. A Bóbita Bábszínház oldalán megnéztük, hogy fordulnak a nagy óra figurái.