2013. április 16., kedd

TIKKURILA és állatkert

Kedden a TIKKURILA gyár képviselői tartottak nekünk festőakadémiát szintén díszítőfestésből. Nagy táblákon bemutatták a mintákat és a festékeket. Elmagyarázták, hogy milyen a gépi színkeverés.

A látványos, érdekes mintákat megint egy folyosófalon gyakoroltuk. És közben ismerkedtünk. Sztárok voltunk! A fél suli minket csodált. Jöttek a lányok is. A lányok ott is szépek.
Feladatunk a testvériskolánk folyosójának a festési technikákkal történő díszítése volt. Az első lépésben mindenki vázlatot készített, tervrajzot, ki hogy készítené el az alkotását.
Délután megmásztuk a Somos-tetőt, megnéztük az állatkertet. Találkoztunk a híres erdélyi barna medvékkel,

láttunk fél órája született ici-pici vadmalacot, barátságos kecskéket és egy kicsit antiszociális elefántot. Elmesélték a tanárnők, hogy mennyire aggódnak az elefánt miatt, hogy egész nap csak szomorkodik. Azt remélik, hogy ha meg jön a meleg idő, az elefántnak is jobb kedve lesz. Az állatkert mellett pedig egy óriási játszótér volt. Ki is próbáltunk pár érdekes játékot.
Vacsora után még volt idő focizni sötétedésig. Utána ping-pongoztunk, folytattuk a bajnokságot. Néhányan közülünk besétáltak a belvárosba, mert a vásárhelyiek is meg akarták mutatni, milyen este a városuk.