2013. április 15., hétfő

Kezdődik az iskola és a munka

Hétfőn kezdtük a munkát az iskolában. Először megnéztük a régebbi helyszíneket: folyosófestéseket, galériát, a freskót a díszterem előtt, aztán a díszteremben részt vettünk a TRILAK gyár díszítőfestés bemutatóján. Utána pedig mentünk a folyosóra, hogy az ottani festőtanulókkal együtt megtanuljunk néhány díszítő módszert.
Csodálkozva láttuk, hogy milyen sok falfestés van már itt a társainktól és a tanár úrtól. Az igazgatónő is elmondta, hogy milyen régi a kapcsolat a két suli között. Ez eddig csak frázis volt, most láthatjuk, hogy mit is jelent ez a valóságban. Jöttek az elődeink is, csak nem 23-an, hanem 4-en, 6-an. Vissza pedig vagy tudtak jönni, vagy nem.

Az ő iskolájuk régebbi, mint a mienk, sokkal több szakmát tanítanak, és sokkal kevesebb gyerek jár egy osztályba. A műhelyeik nem olyan szépek és nagyok, mint a mieink. És tényleg majdnem mindenki tud magyarul. Még az óráik is úgy vannak, hogy van magyar nyelvű órájuk, és van román is.

Délután jót fociztunk, mert nekik van rendes, műfüves pályájuk! Meg még tornatermük is! Este a kollégium előterében felállítottuk a ping-pong asztalt. Jó volt, hogy minden egy helyen volt: iskola, kollégium, ebédlő, tornaterem, színházterem.